Vacature Vakmanschap

Vakmanschap in Rotterdam

Als IT-auditrechercheur bij de FIOD heb je een gave functie. Daarbij ben je in de eerste plaats rechercheur. Jij stelt de FIOD in staat om sporen te bemachtigen binnen de IT-infrastructuur van anderen. En uniek bij ons: jouw taak als IT-auditrechercheur binnen de financiële opsporing is offensief en daarom wezenlijk anders dan in het bedrijfsleven of bij een toezichtorganisatie.

  • Bachelor-hbo
  • 36 uur
  • Orde/ vrede/ veiligheid
  • Rotterdam

  • Reageer t/m 7 juli 2024

Dit doe je bij de Belastingdienst

Met de tactisch, financieel en fiscaal rechercheurs draai je diverse onderzoeken. Dat doe je door digitale gegevens te verzamelen, hierin bewijs te vinden en daarover te verbaliseren. In onze onderzoeken komen uiteenlopende verdachten voorbij: van eenmanszaken tot multinationals en van zwartspaarders tot leden van een crimineel netwerk. Tegenwoordig maakt iedereen privé en zakelijk gebruik van allerlei IT middelen, zo ook onze verdachten. Jij brengt digitale vaardigheden mee die het hele onderzoeksteam helpen effectief zaken op te lossen. Je adviseert projectleiders bij de voorbereiding van zaken over digitale mogelijkheden en kansen. Omdat iedere zaak anders is, ieder individu of bedrijf weer een ander IT landschap heeft en de ontwikkelingen op IT-gebied razendsnel gaan, blijf jij bij in het vakgebied. Natuurlijk heb je je specialismen, maar je pluist ook de voor jou onbekende softwarepakketten uit of maakt data in een format die je nog niet eerder bent tegengekomen leesbaar. Behalve werken op kantoor of vanuit huis ben je ook regelmatig op pad om data veilig te stellen bij verdachten en getuigen. Daarbij ga je het gesprek aan met de systeembeheerder of boekhouder om snel inzicht te krijgen in bedrijfsprocessen en de bijbehorende IT-infrastructuur. Als de digitale informatie is veiliggesteld, probeer jij met forensische zoektools.

We zoeken in totaal drie IT-auditrechercheurs, twee voor ons kantoor in Rotterdam en de derde gaat in Breda aan de slag.

Een bijzondere baan, omdat...

  • De coördinatie over het digitale deel van het fraudeonderzoek in jouw handen ligt.
  • Je niet focust op de interne infrastructuur, maar op die van derden; de partijen die deel uitmaken van een opsporingsonderzoek.
  • Je als het gaat om het analyseren van gegevens en gegevensbronnen kunt rekenen op veel flexibiliteit.
  • Je voorlichting mag geven over de digitale mogelijkheden binnen het onderzoek én de kans krijgt om rechercheurs en projectleiders te helpen in complexe zaken.
  • Anderen dankzij jou effectief gebruik kunnen maken van gegevens. Jij bent namelijk verantwoordelijk voor het koppelen, organiseren en ontsluiten van gegevens.

"ICT speelt een steeds belangrijkere rol in ons dagelijks leven. Voor de opsporing biedt dat gelijktijdig problemen én kansen. De problemen het hoofd bieden en de kansen benutten, dát is wat mijn werk uitdagend maakt." Erwin, IT-auditrechercheur bij de FIOD.

Wanneer past deze baan bij je?

  • Je hebt HBO werk- en denkniveau.
  • Je hebt minimaal drie jaar actuele en relevante werkervaring met IT(audit)- en financieel-gerelateerde werkzaamheden.
  • Je hebt een opsporingsbevoegdheid of bent in staat om de opleiding daarvoor met goed gevolg af te ronden.
  • Administratieve organisatie en interne beheersing (AO/IB) hebben voor jou geen geheimen.
  • Je hebt ervaring met het verzamelen en transformeren van data en met het beheren en optimaliseren van datastromen.
  • Je hebt kennis van databases, datalakes en datawarehouses.
  • Je hebt een rijbewijs B.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring met Python en SQL.

  • De afdeling - Directie FIOD

    Toon inhoud van

    Criminelen die geld witwassen. Mensen die zich verrijken ten koste van óns belastinggeld. Óf bedrijven die hun werknemers of leveranciers schaden door faillissementsfraude. Er is altijd iemand de dupe en fraude kent vele gezichten. Komt in het groot en klein voor én in alle lagen van de bevolking.
    Fraude bestrijden is dan ook van groot financieel én maatschappelijk belang en dat doet de FIOD, de opsporingsdienst van de Belastingdienst.

    Naast de traditionele fiscale, financiële en economische onderzoeken, waaronder complexe faillissementsfraude, zijn witwasbestrijding en corruptiebestrijding terreinen waar de FIOD meer op inzet. Daarnaast is er toenemende aandacht voor de aanpak van terrorismefinanciering, cyberfraude en ondermijning. We werken met gebruik van digitale middelen en de inzet van moderne technologieën. Ook wordt steeds meer opgetreden en gehandeld in internationale context.

  • De organisatie - Belastingdienst

    Toon inhoud van

    Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl

  • We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

    Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

    • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
    • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
    • Op dinsdag 16 juli vinden de selectiegesprekken plaats.

    Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

    De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

    De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren.

    Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

    Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

    Wanneer je solliciteert op een functie maak je eenmalig een account aan.

Solliciteren bij de Belastingdienst

Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen.

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.

Voor sommige functies is een online voorselectietest onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang je per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn. Het maken van de test duurt ongeveer 120 minuten. De test kan in de meeste gevallen thuis worden gemaakt.

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een sollicitatiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie aan de hand van een competentiegericht gesprek.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. In dat geval word je telefonisch of per e-mail hiervoor uitgenodigd.

We nodigen je uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Na een positieve afronding, treffen we samen verdere voorbereidingen voor jouw eerste werkdag! Wil je alvast meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Op P-direkt vind je informatie over onderwerpen zoals financiën, vrije dagen, loopbaanontwikkeling, rechten en regels en nog veel meer.

Neem contact op met , it-auditor

  • Contact via Whatsapp:

  • Orde/ vrede/ veiligheid

  • Reageer t/m 7 juli 2024


Functie:vakmanschap
Startdatum:12-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Pijnackerkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de pijnackerkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vakmanschap Belastingdienst 12-06-2024

Bekijk ook andere vacatures